Colegii deplâng moartea lui Ion Besoiu

Share:

Ion Besoiu a fost un actor atât de bun, atât de inimos și dedicat teatrului, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon din Capitală.

„Am avut întotdeauna o mare tandrețe pentru el, în primul rând pentru că e ardelean de-al meu, el e de la Sibiu, eu sunt de la Hunedoara, după aceea pentru că a fost un actor atât de bun și atât de inimos și dedicat teatrului”, a spus Dorina Lazăr.

Ea a precizat că a avut ocazia să fie alături de Besoiu în multe filme.

„Eu îl cunosc de când eram elevă de liceu la Hunedoara, pentru că fratele lui era coleg de teatru cu mama mea la Turda, și în vacanțe l-am întâlnit și pe el. După aceea, primul meu film pe care l-am făcut, ‘Păcală’ cu Geo Saizescu, el juca în acel film. Ultimul film pe care noi l-am făcut împreună a fost ‘București non-stop’ al lui Dan Chișu. Am jucat împreună și în ‘Lumini și umbre’ și am avut diverse alte colaborări”, și-a amintit Dorina Lazăr.

„Era un om care a făcut foarte mult bine. Deși i s-a dus vestea că a fost comunist, a fost directorul de teatru care a adus, țin minte, odată, 10 tineri fără buletin de București, ceea ce era aproape imposibil atunci (n.r. — înainte de 1989). Astăzi, toți acei tineri sunt actori consacrați. Era un om foarte la locul lui, așezat, modest, deși era foarte cunoscut. Ce să spun? Era o altă lume, de care acum ne amintim și parcă ne e din ce în ce mai greu să înțelegem cum ne-am degradat în halul ăsta”, a declarat, la rândul său, actrița Ioana Dogaru.

Ion Besoiu era o prezență foarte plăcută pe platourile de filmare și era iubit de toată echipa care lucra la un film, a declarat pentru Agerpres regizorul Nicolae Mărgineanu.

Moartea lui Ion Besoiu este o pierdere reală pentru teatrul românesc care este din nou în doliu după atâtea mari pierderi din ultima perioadă, a precizat actorul și regizorul Emil Boroghină, directorul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.