Scandal: Dodon vrea să anuleze acordul cu UE!

0

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vrea să renunţe la acordul cu Uniunea Europeană. Aflat la Moscova, în prima vizită oficială după victoria în prezidenţiale, Dodon s-a întâlnit marţi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Acordul cu Uniunea Europeană nu a adus nimic bun Republicii Moldova. Am pierdut piaţa rusească şi, în mod straniu, au scăzut şi exporturile către Europa. Aşa că nu am câştigat nimic din semnarea acestui acord”, a declarat Igor Dodon.

„Nu exclud ca, după următoarele alegeri parlamentare, să existe un asemenea demers, pe care eu îl voi susţine. Sper că Partidul Socialiştilor va obţine majoritatea şi acordul cu UE va fi anulat”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Igor Dodon a mers în vizită la Moscova la invitația lui Vladimir Putin.

Un subiect aparte al discuțiilor a fost problema transnistreană. Deși este garantul suveranității și integrității teritoriale a statului, Igor Dodon „a uitat” să-i ceară lui Putin retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia a reluat şi teza Moldovei Mari şi a sugerat că actualul stat din stânga Prutului nu se află în graniţele sale istorice.

Este un mesaj indirect transmis la Kremlin de Vladimir Putin lui Igor Dodon. Preşedintele rus i-a dăruit omologului moldovean harta Moldovei Mari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.