LPF și FRF, somate să nu mai permită folosirea denumirii Steaua

0

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a solicitat, miercuri, în mod oficial, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi echipei finanţate de George Becali să nu mai folosească denumirea „Steaua”.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (CSA) a transmis ieri 18.01.2017, în mod oficial, prin comandantul clubului, Certificatul de Grefă în Dosarul 31705/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a IV-a Civilă, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi societăţii comerciale cu care se află în litigiu, solicitând acestora luarea măsurilor legale care se impun în raport de caracterul definitiv al Deciziei civile nr. 989/A/21.12.2016.

Forma finală a acestor adrese a fost stabilită în urma unui proces de analiză şi expertizare desfăşurat de către un grup de experţi din eşaloanele superioare ale Ministerului Apărării Naţionale.

Din adrese iniţiale întocmite la nivelul structurii juridice a clubului, în data de 17.01.2017, a fost eliminat limbajul agresiv, licenţios care nu are nici o legătură cu decenţa, sobrietatea şi cultura organizaţională a Ministerului Apărării Naţionale. Pe de altă parte, notificările, cu conţinut ultimativ, executoriu, au fost refăcute ca adrese de înaintare a certificatului de grefă şi pentru că, până la primirea motivării hotărârii judecătoreşti, procedura executării silite nu poate fi demarată. Conducerea CSA Steaua Bucureşti va solicita compartimentului juridic din subordine să formuleze o cerere de urgentare a motivării hotarârii judecătoreşti.

În acord cu transparenţa promovată şi în respect faţă de opinia publică, prezentăm adresele înaintate instituţiilor mai sus menţionate”, transmite Clubul Sportiv al Armatei, prin intermediul unui comunicat de presă remis, joi, Mediafax.

Alături de comunicatul respectiv, Clubul Sportiv al Armatei prezintă notificările trimise către FRF, LPF, ONRC şi echipa finanţată de George Becali.

„Având în vedere Decizia nr. 989A-21.12.2016 defintivă şi executorie,

Vă înaintăm Certificatul de grefă eliberat în dosarul nr.3170/3/2016 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti Secţia a IV-a Civilă, prin care se certifică conform minutei: „… Admiterea apelului formulat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele Steaua, Steaua Bucureşti sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sau sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă ONRC la efectuarea radierii elementelor Steaua Bucureşti din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

În raport de această situaţie, vă notificăm să luaţi act de soluţia instanţei şi să dispuneţi, în termen legal, conform obligaţiilor ce vă revin, măsurile legale de asigurare a aplicării Deciziei nr. 989A-21.12.2016.

Totodată, vă rugăm să ne informaţi cu privire la măsurile pe care le-aţi adoptat faţă de situaţia juridică mai sus menţionată”, se arată în notificările transmise de CSA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.