Pițurcă îl acuză pe Becali de minciună

0

Victor Piţurcă, fost antrenor al Stelei, a dezvăluit câţi bani a investit Gigi Becali în clubul Steaua până în 2003, anul în care a devenit acţionar majoritar.

Fostul selecţioner a prezentat o hotărâre a Adunării Generale a AFC Steaua din 2003 din care reiese că Becali împrumutase Steaua cu 4,3 milioane de dolari.

 „Iată actul de faţă, cât a plătit el din 2000 şi până în 2003. El a plătit 4,3 milioane de dolari. Avem actul aici! Este un proces verbal încheiat în 24 ianuarie 2003. În 2000 a dat 700 şi ceva de mii de dolari! În al doilea an a dat 500.000 de dolari şi în ultimul an a dat 3 milioane”, a spus Victor Pițurcă, la DigiSport.

Dezvăluirile vin după ce Gigi Becali a prezentat mai multe documente de dare în plată, din care reiese că se angaja să împrumute clubul cu 8,9 milioane de dolari. De altfel, tocmai în baza sumei cu care a împrumutat Steaua, Gigi Becali a preluat în 2003 pachetul majoritar de acţiuni al noii societăţi, SC FC Steaua Bucureşti SA.

Totodată, Victor Piţurcă a comentat şi declaraţiile lui Becali, cum că ar fi dispus să vândă echipa fostelor glorii ale Stelei. „Ce cumpărăm, ce ne vinde? Locul în Liga 1, jucătorii. Când a preluat echipa, a făcut-o în prima ligă. Dumnezeul pe care l-a invocat la început a zis că va spune pe cât. Am şi eu pe telefon cât a plătit. Nu vrem să o luăm cu 16 milioane. Am lua-o, dar nu ne-ar da-o. Am înţeles că a luat o semnătură de la Ministerul Sportului şi a înregistrat şi la Federaţie şi la Ligă”, a comentat fostul selecţioner.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.