Totul despre Festivalul de Film de la Sundance

Festivalul Sundance, marele eveniment al cinematografiei independente care dezvăluie în fiecare an „perle rare”, care intră de multe ori în cursa premiilor Oscar, se deschide joi, 19 ianuarie, cu un accent pus pe schimbările climatice, relatează EFE.

Această întâlnire internațională a filmului independent desfășurată în munții Utah (vest), creată de legendarul actor american Robert Redford și ajunsă la cea de-a 33-a ediție, are înscris în program 118 titluri. „Festivalul de anul acesta (…) demonstrează că arta poate mobiliza, provoca și conecta oamenii din lumea întreagă”, a comentat Robert Redford, 80 de ani, într-un comunicat, preluat de Agerpres.

Lansat în 1985 ca o contrapondere a dominației studiourilor de la Hollywood, Sundance privilegiază noile talente și focalizează proiectoarele pe cineaști care lucrează în afara influenței marilor studiouri.

Difuzarea filmului ‘Manifesto’, unde vedeta australiană Cate Blanchett interpretează 13 personaje diferite, recitând celebrele manifeste artistice, ar trebui să fie unul din momentele forte ale festivalului, care se încheie la 29 ianuarie.

Lungmetrajul ‘A Ghost Story’ al lui David Lowery, cu Rooney Mara și Casey Affleck — recompensat recent cu un Glob de Aur și considerat favorit la premiile Oscar — se numără printre filmele cele mai așteptate alături de ‘Landline’, o comedie cu John Turturro și Edie Falco.

‘The Yellow Birds’, în regia francezului Alexandre Moors, urmărește viața a doi soldați în Irak în urma unei tragedii cumplite și care lansează o nouă stea, Alden Ehrenreich, alături de deja celebrele Toni Collette și Jennifer Aniston.

Pentru prima dată anul acesta, Sundance prezintă o secțiune dedicată temelor de actualitate, precum schimbările climatice cu un număr de 14 filme programate. „Propriul meu angajament față de schimbările climatice a început în urmă cu peste 40 de ani, iar urgență pe care o resimt s-a accentuat ca urmare a acestor consecințe critice”, a subliniat Redford în comunicatul său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.