Vaccinul hexavalent pentru copii lipsește din cabinete!

0

Vaccinul hexavalent, care se administrează copiilor la 2 luni, 4 luni și 1 an, lipsește din nou din cabinetele medicilor de familie din județul Dolj de aproape o săptămână și sunt copii cărora nu le-a fost administrată nicio doză.

Dr. Adriana Dogaru, președintele Societății de Medicină de Familie Dolj, a declarat joi, pentru Agerpres, că medicii de familie au primit ultimele doze de vaccin în luna noiembrie, însă nu au fost suficiente pentru toți copii.

„De câteva luni nu mai avem vaccinul hexavalent. În noiembrie am primit ultimele doze, dar au fost insuficiente, nu au ajuns pentru toți copiii, pentru toate grupele de vârstă. De atunci nu am mai primit vaccin. A fost pentru cei care nu aveau nicio doză, deci pentru cei de 2 luni. Sunt trei doze de imunizare la 2 luni, 4 luni și 1 an și după aceea se face rapelul în clasa I. Nu avem nici pentru clasa I, tetraximul. Deci acum nu se mai fac șase tulpini, se fac numai patru. În decembrie — ianuarie nu am mai primit nimic și sunt copii care nu sunt deloc vaccinați, de 2 luni, de 3 luni care nu au nicio doză administrată”, a spus dr. Adriana Dogaru.

La rândul său, dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, a declarat, pentru AGERPRES, că dozele de vaccin hexavalent s-au terminat în urmă cu circa o săptămână. „Dozele de vaccin hexavalent s-au terminat după 10-12 ianuarie. Situația este acceași la nivel național. Noi am am trimis către Ministerul Sănătății situația cu necesarul pentru județul Dolj și așteptăm”, a declarat dr. Popescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.