Alertă TBC la două școli din Brașov

0

Panică printre părinţii din Braşov, după ce s-a descoperit că o profesoară care a predat la două şcoli este bolnavă de tuberculoză. Mai mult, pentru aproape o sută de copii, prima testare a ieşit pozitivă. Medicii spun că, deocamdată, nu se poate vorbi despre îmbolnăvirea copiilor: mai sunt necesare analize suplimentare.

Profesoara de engleză este din Prahova şi a fost detaşată la Săcele în luna septembrie. Predă şi la o şcoală privată din Braşov. A intrat în contact cu elevi de la clasa zero până la a VIII-a.

Toţi cei care au intrat în contact cu profesoara au fost testaţi. Părinţii au intrat în alertă după ce au apărut zvonuri că tatăl profesoarei ar fi fost bolnav de TBC iar femeia a ascuns acest lucru.

De câteva zile, numărul copiilor care vin la dispensarul TBC a crescut simţitor. Părinţii sunt foarte speriaţi.

Profesoara de engleză este internată într-un spital din Prahova şi are concediu medical 6 luni.

Femeia a făcut analizele obligatorii la începutul anului şcolar, însă testul pentru depistarea tuberculozei nu este pe listă.

Poliţia a deschis un dosar penal şi va stabili dacă profesoara a ascuns boala. Tot autorităţile vor stabili şi dacă profesoara a fost sursa infectării sau mai sunt şi alte persoane bolnave.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.