Nou manager la Spitalul Județean Satu Mare

0

Noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Camilo Coste, își propune acreditarea unității în unitate de gradul trei, dar și transformarea acestuia într-un spital clinic.

„Vreau să trec acest spital mai mult decât merită, mai mult decât categoria a patra de clasificare, dar nu se poate face acest lucru înainte de acreditarea completă a spitalului, adică inclusiv a laboratorului și a îndeplinirii condițiilor nu minimale, ci eu tind spre maximale, ale condițiilor impuse de acreditare, care includ atât managementul general cât și managementul calității serviciilor medicale. Țelul este de a-l ridica din categoria a patra în categoria a treia și după aceea dacă vom reuși sau voi lăsa condițiile necesare pentru a se ridica în categoria imediat superioară, a doua deja”, a declarat Camilo Coste vineri, în prima conferință de presă de după instalare.

Acesta își mai propune crearea unui parteneriat cu universitățile de profil din regiune și transformarea în spital clinic.

„Astăzi am aflat că există mai mulți colegi care au doctoratele în medicină și care prin absolvirea cursului de psihopedagogie și luarea contractului cu universități din apropiere, avem Oradea, avem Cluj, avem Târgu Mureș, sigur vom obține cel puțin trei secții să devină secții clinice în condițiile în îndeplinirii condițiile necesare pentru obținerea titlurilor universitare de către colegii noștri, astfel încât spitalul să devină spital clinic”, a mai spus noul manager.

El a precizat că în timp scurt trebuie refăcute organigrama și statul de funcții pe necesitățile reale ale spitalului.

Dr. Camilo Coste, de profesie medic primar ortopedie traumatologie, doctor în medicină, fost manager general al Spitalului militar Cluj-Napoca, a fost numit vineri manager interimar la SJU Satu Mare, după ce Marcela Papici a fost eliberată din funcție în urma unui audit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.