Șefa acoperiților din SRI, vacanță de lux cu fostul deputat Rizea!

0

Serialul dezvăluirilor despre şefii din SRI continuă. Jurnalistul Ion Cristoiu a postat, pe blogul său, fotografii cu şefa acoperiților din SRI, Elena Istode, în vacanţă la Monaco şi Cannes. Aceasta apare alături de politicianul Cristian Rizea, fost parlamentar al PSD.

Fotografiile o surprind pe generalul de brigadă SRI Elena Istode, până nu demult șefă a Direcției de Securitate Economică, în prezent Șefa acoperiților din SRI, în plină petrecere a vacanțelor de lux la Monaco și Cannes. Că distinsa, ca persoană fizică, își poate petrece vacanțele unde vrea, chiar și pe Planeta Marte (…) e treaba ei (…). Problema e că aceste fotografii, făcute, din cîte se vede, cu știința și cu plăcerea de a se expune a doamnei general, au fost realizate în 2008-2009, cînd Elena Istode, ca șefă a Direcției de Securitate Economică a SRI, supraveghea, ca să nu fie atinse de corupție, toate contractele încheiate de statul român cu oamenii de afaceri. Și nici asta n-ar fi o problemă (…) dacă, așa cum ne arată fotografiile, Elena Istode nu s-ar fi dat în stambă împreună cu omul de afaceri Cristian Rizea și distinsa sa soție, Josette Rizea. Și nici asta n-ar fi o problemă dacă nu cumva omul de afaceri Cristian Rizea n-ar fi plătit vacanțele de lux ale doamnei general„, a scris Ion Cristoiu, pe blog.

Fostul deputat Cristian Rizea a declarat, la România TV, că pozele în care apare alături de Elena Istode sunt „fotografii de familie” şi că „se ştia că a venit cu noi în vacanţă”.

Nu ştiu cum aţi făcut rost de aceste fotografii. Sunt poze de mai mult timp. Cred că din 2008 -2009 sunt. 2008 mai precis. În 2008 am intrat în Parlamentul României. Nu vreau să dau prea multe detalii. Sunt fotografii de familie cu mine şi soţia. Doamna Istode e o prietenă veche de familie de 20 de ani. Mi-a spus că se ştia că a venit cu noi în vacanţă. Se făceau rapoarte la instituţie„, a declarat Cristian Rizea.

Eu n-am avut vreun contract cu statul, cu atât mai puţin cu SRI, n-am beneficiat de această relaţie sub nicio formă, dovadă şi situaţia în care mă aflu (Cristian Rizea este trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie – n.r.), dar chiar n-aş vrea să mai vorbesc foarte mult„, a mai spus Rizea.

Fotul deputat Cristian Rizea a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, potrivit DNA.

În anul 2009, Rizea ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituţii „astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, arată DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula provenienţa sumei. Ulterior, „în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, explică procurorii DNA.

Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cauţiune după ce deputaţii nu au încuviinţat cererea DNA de arestare preventivă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.