Trump, discurs incendiar la ceremonia de învestitură!

0

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a promis vineri, după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, să redea oamenilor Washington DC-ul, estimând că ”sistemul s-a protejat” în timp ce mulți oameni din afara capitalei americane fac eforturi zilnic pentru a supraviețui, transmit DPA, reuters și AFP.

”Sistemul s-a protejat”, iar bunăstarea nu este împărtășită de toți, a spus Trump.

”Pentru prea mult timp un mic grup din capitala țării noastre a cules beneficiile guvernării, în timp ce poporul a suportat costurile. Toate acestea se vor schimba începând de aici și acum pentru că acest moment este momentul vostru. Vă aparține”, a afirmat noul președinte al SUA, adresându-se sutelor de mii de persoane prezente la ceremonia sa de învestitură.

Donald Trump, a promis vineri „un important efort național’ pentru reconstrucția Statelor Unite ale Americii”, relatează AFP. „Noi, cetățenii Americii, sunt acum uniți într-un mare efort național pentru a ne reconstrui țara”, a afirmat el. „Împreună vom hotărî parcursul Americii și al întregii lumi pentru mulți, mulți ani de acum încolo”, a spus Donald Trump, care a promis că „își va face treaba” și că va reda oamenilor Washington DC-ul.

Totodată, Trump le-a spus cetățenilor americani că el va fi vocea lor la Washington, indiferent că trăiesc într-un oraș sau într-o zonă rurală. „Nu veți mai fi niciodată ignorați. Vocea voastră, speranțele și visele voastre vor defini destinul nostru american”, a mai spus Trump.

Donald Trump, s-a pronunțat vineri, la Washington, pentru crearea unei alianțe globale contra terorismului islamist, care va fi „eradicat de pe fața Pământului”, transmit AFP, Reuters și DPA.

În discursul rostit după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, desfășurată în fața Capitoliului (sediul Congresului SUA), Trump a spus că în timpul administrației sale SUA își vor consolida vechile alianțe și vor crea unele noi și și-a exprimat regretul că SUA finanțează „armatele altor țări”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.