Locurile de muncă, distruse de războaiele comerciale!

0

Lumea ar trebui să se ferească de crearea unei crize, pe fondul discuțiilor privind războaiele comerciale, a afirmat vineri Roberto Azevedo, directorul general al Organizației Mondială a Comerțului (OMC), la o reuniune a miniștrilor Comerțului de la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Reuters.

„Am auzit tot felul de informații la Davos în legătură cu războaiele comerciale. Acestea vor distruge locurile de muncă, nu vor crea slujbe. Cu siguranță trebuie să evităm să declanșăm o criză din cauza unor vorbe goale”, a avertizat șeful WTO, informează Agerpres.

”Comerțul a ajutat la scoaterea din sărăcie a unui miliard de oameni, dar încă mai sunt multe de făcut pentru a împărți beneficiile, atât timp cât efectele pozitive ale comerțului nu au sens pentru cineva care și-a pierdut locul de muncă”, a afirmat Roberto Azevedo.

Acesta a adăugat: „În același timp, trebuie să recunoaștem că motorul principal al schimbării îl reprezintă tehnologia, inovația. Atacarea comerțului și adăugarea unor bariere nu vor fi de ajutor”.

Șeful OMC a anunțat că nu a avut un contact direct cu noua administrație de la Washington și este dificil de speculat care vor fi politicile sale comerciale.

„Va fi necesar să vedem dacă temerile SUA privind comerțul pot fi rezolvate prin instrumentele de care dispune Organizația Mondială a Comerțului”, a arătat el.

La reuniunea miniștrilor Comerțului au participat reprezentanți ai fostei administrații de la Washington, ai Chinei, Rusiei și Uniunii Europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.