Trăistariu și Chilian, la Selecția Națională Eurovision 2017

0

Mihai Trăistariu, Florin Chilian şi Lora se numără între cei 84 de artişti care s-au înscris la Selecţia Naţională Eurovision 2017 pentru a reprezenta România la competiţia muzicală ce va avea loc la Kiev în luna mai.

Alti cântăreţi autohtoni care s-au înscris în competiţia naţională sunt Maxim, Ioana şi Distinto, Tavi Colen şi Emma, Tudor Turcu, Nora Deneş, Cristina Vasiu, Teodora Dinu şi Ramona Nerra, informează TVR.

În Selecţia Naţională s-au înscris şi compozitori străini – suedezi, britanici şi americani. În aceeaşi competiţie intră şi câteva proiecte produse de Marius Moga şi Adrian Sână.

”Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, 22 ianuarie a.c. La fel ca şi anul trecut, participanţii ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie două zile pentru a-şi completa documentele”, au transmis reprezentanţii TVR.

”Le mulţumesc celor care s-au înscris în Selecţia Naţională 2017, pentru încrederea pe care ne-au acordat-o şi îi asigurăm că toate eforturile noastre din aceste zile se concentrează pe audiţiile care vor fi înregistrate în perioada 27-29 ianuarie. Ca în fiecare an, le vom asigura concurenţilor condiţii tehice la cele mai înalte standarde pentru aceste audiţii, pe care le vom difuza, în premieră, într-o serie de emisiuni la TVR”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Selecţiei Naţionale 2017.

Artiştii care trec de verificarea dosarului intră în etapa de preselecţie. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat.

Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR – condiţie obigatorie pentru participarea la concurs, pe 27, 28 şi 29 ianuarie, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi vor susţine din gradene.

În premieră în istoria Selecţiei Naţionale, înregistrările audiţiilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-o serie de emisiuni, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale 2017, care vor rămâne în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie, la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.