Trump ironizează scrisoarea lăsată de Obama

0

Președintele american Donald Trump a evocat duminică cu o anume emoție „magnifica scrisoare” lăsată de predecesorul său Barack Obama în Biroul Oval.

„Am intrat în Biroul Oval și am găsit această magnifică scrisoare a președintelui Obama”, a declarat președintele republican agitând scrisoarea în cursul unei scurte declarații în saloanele Casei Albe, relatează Romaniatv.net.

„A fost într-adevăr foarte gentil din partea lui”, a adăugat el, precizând totodată — amuzat — că nu va spune presei „ce cuprinde aceasta”.
Potrivit unei vechi tradiții americane, președintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare pe care acesta nu o descoperă decât în cursul instalării sale în Biroul Oval.

Scrisoarea lăsată în 1993 de republicanul George H.W. Bush succesorului său democrat Bill Clinton a făcut o impresie deosebită prin eleganța sa, informeay[ Agerpres.

„Succesul D-voastră este succesul țării D-voastră’, scria cel de-al 41-lea președinte al SUA. „Vă susțin întru totul”, adăuga el în atenția adversarului său politic care tocmai îl privase de un al doilea mandat.

În acest mesaj, Bush îi exprima de asemenea „sentimentul de uimire și respect” pe care îl încercase în momentul în care intrase în prestigiosul Birou Oval.

„Vor exista momente foarte dure”, afirma el. „Nu lăsați criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviați de la traiectoria D-voastră”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.