Bugetul AVAS pe 2017 a crescut!

0

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are alocat pentru acest an un buget de 18,6 milioane de lei, în creștere cu 3,14% față de execuția preliminată a anului anterior, potrivit proiectului de buget pe 2017 al instituției, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Cheltuielile de personal cresc cu 4,4%, până la 13,3 milioane de lei, iar cheltuielile cu bunurile și serviciile sunt similare cu cele de anul trecut, respectiv 5 milioane de lei.

Sursele de finanțare ale instituției provin de la bugetul de stat în proporție de 100%.

„Pentru anul 2017, AAAS are prevăzute cheltuieli de capital reprezentând dotări independente și achiziții soft-uri antivirus necesare întreținerii securității cibernetice a sistemelor de operare IT”, se arată în document.

Raportul privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018 — 2020, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, arată că proiectul de buget pe anul 2017 este configurat pe o creștere economică de 5,2%, un deficit bugetar (cash) estimat la 2,96% din PIB și o inflație medie anuală de 1,4%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.