Dragnea: Am fost invitat în SUA, nu am plătit pentru a cina cu Trump!

0

Liviu Dragnea a negat, la Romania TV, că ar fi plătit un milion de dolari pentru a sta la masă cu preşedintele Donald Trump. Preşedintele PSD a precizat că legislaţia americană interzice cetăţenilor străini să facă asemenea plăţi. 

„Eu am primit o invitaţie de la comitetul care a organizat toată ceremonia de inaugurare. Oricare dintre membrii acestui comitet poate să invite alţi oameni. A fost o invitaţie pe care am primit-o şi eu, şi Grindeanu li am decis să o onoram. Nu puteam să sun şi să spun că nu vin.

Am auzit că am plătit un milion de euro, sper ca această minciună să n-ajungă acolo, dar s-ar putea să ajungă. Există o lege în SUA care interzice astfel de plăţi. Nu se poate ca o companie străină să plătească pentru un străin. A venit momentul ca în Romania cine jigneşte trebuie să dea socoteală. Îi voi acţiona în instanţă. În instanţă vor avea posibilitatea să demonstreze că eu am dat un milion de euro”, a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că personalităţile politice cu care s-a întâlnit au fost interesate să vorbească despre România. „Nu era bine pentru noi, ca români, să refuzăm această invitaţie (…) Nereprezentând statul român, am avut nişte întâlniri, iar oamenii aceia au vrut să stea de vorbă cu noi”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a scris, joi seara, pe Facebook, că a participat, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o cină „în format restrâns” cu noul preşedinte al SUA, Donald Trump, în cadrul căreia i-a transmis liderului de la Casa Albă că România îşi doreşte să ducă parteneriatul strategic cu SUA „la un alt nivel”. „Aseară (miercuri seara – n.r.) am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul social-democrat a susţinut că dialogul cu Donald Trump a fost „cald şi deschis”. „I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!» A fost un dialog cald şi deschis”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Invitaţia primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreşedintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. În invitaţia transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi „plăcerea” lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevedea un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum şi o cină oferită „la care îşi vor face apariţia” şi Donald Trump şi vicepreşedintele său.

Elliott Broidy este vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi membru al Partidului Republica, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cauţiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.