Eduard Novak vrea un nou mandat la șefia FR de Ciclism

0

Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a decis convocarea Adunării Generale pentru Alegeri pe data de 10 februarie 2017, la Grand Hotel Balvanyos, din Băile Balvanyos, județul Covasna, cu începere de la ora 14. Candidaturile sunt admise până pe data de 27 ianuarie, ora 16.

Singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc și cvintuplu campion mondial, președintele în exercițiu al Federației Române de Ciclism, Eduard Novak și-a depus candidatura pentru un nou mandat, prezentând un amplu proiect pentru dezvoltarea ciclismului românesc.

http://eduardnovak.ro/romana-proiect-fr-ciclism-2017-2021/

Managerul Tușnad Cycling Team (singura echipă continentală din România), Eduard Novak a fost ales la conducerea Federației în 2013. Cu Novak la conducere, FRC este în primul eșalon valoric la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, printre Federațiile cu număr maxim de voturi.

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Sincer, nu am reușit să îmi exercit funcția așa cum mi-am dorit din cauza multitudinii de procese juridice și a problemelor financiare. Acum cred că este momentul să arăt cât de mult pot schimba fața ciclismului românesc.”

Actuala conducere e Federației a reușit să rezolve problemele. FRC acumulase între 2010 și 2015 o datorie de 450.000 RON la bugetul statului. În urma soluționarii situației juridice în instanță, FRC a obținut eșalonarea datoriilor.

Federația Română de Ciclism va relua finanțarea de la MTS în acest an. Pe lângă banii de la buget, Eduard Novak promite că va atrage în 2017 finanțari din sponsorizări în valoare de 50.000 euro.

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Am moștenit o datorie de 80.000 de euro către ANAF. De anul acesta vom putea obține finanțare și, totodată, să aplicăm la finanțare de la COSR pentru sportivii olimpici. Aceste lucruri vor marca pregărirea sportivilor din lotul național. Vom aplica pentru toate proiectele care vor atrage fonduri atât de la MTS cât și de la COSR. Sperăm că în anii următori vom avea un buget de aproape 300 de mii de euro.”

Odată cu ieșirea din blocajul financiar, echipa lui Eduard Novak va pune la punct un plan în perioada 2017-2020 pentru o calificare numeroasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Noi am avut în 2016 un sportiv la calificat la Jocurile Olimpice fără niciun sprijin financiar. Acum, cu susținere financiară, putem spera să calificăm doi sportivi în competiția pe șosea, un participant la mountain bike și 3 băieți și o fată la paracliclism.”

FRC a ajuns să organizeze anul trecut 10 competiții pe șosea și mountain bike incluse în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Printre prioritățile lui Eduard Novak se numără dezvoltarea ciclismului juvenil și reluarea organizării Turului României, suspendat în 2014.

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Vreau să creștem competițiile naționale de ciclism pe șosea și la mountain bike. Am reușit să organizăm și primele competiții la copii. Anul acesta am dat primele 70 de licențe. Acest lucru trebuie să continue, pentru că nu pot să îmi imaginez un sport care se începe la 14 ani. Ciclismul se începe la 5-6 ani. Noi dorim să avem competiții cu peste 300 de copii la start.”

Eduard Novak a reușit la finalul anului trecut să devină primul român care ocupă o funcție într-un for european. Novak a fost ales pe 17 decembrie 2016, la Istanbul, în funcția de vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Federația Română nu a mai avut niciodată un reprezentant în board-ul Uniunii Balcanice de Ciclism. Pentru mine este o onoare și o recunoaștere a ciclismului din această regiune. Sper să ajut la dezvoltarea acestui sport în Balcani, iar acest lucru să se vadă în rezultate.”

Echipa propusă de Eduard Novak promite o funcționare normală a Federației Române de Ciclism, fără scandaluri, degrevarea problemelor financiare, transparență și alinierea ciclismului românesc la normele europene.

Eduard Novak-președinte FR Ciclism

„Vreau să am lângă mine o echipă activă, devotată. Pe Ovidiu Simen l-aș numi vicepreședinte, pentru că are o experiență bogată în acest sport. El va superviza competițiile de ciclism pe șosea. Alt vicepreședinte ar fi Cătălin Sprânceană, care și-a dovedit în ultimii ani calitățile de manager. El se va ocupa de mountain bike. Tudor Geangălă va avea calitatea de membru în noua echipă. Este un tânăr ambițios, care anul acesta a organizat Cupa României la downhill, iar sportivii au concurat oficial, cu licențe. Un alt membru va fi Marian Frunzeanu, un sportiv de performanță, care își va aduce aportul pentru dezvoltarea ciclismului juvenil. Ion Stoica este un veteran al ciclismului românesc. Dânsul va reînvia istoria ciclismului românesc.”

Cătălin Sprânceană– manager DinamoBikeXpert&candidat funcția vicepreședinte

„Îl susțin pe Eduard Novak pentru că a început reforma în ciclism și are parte de recunoaștere internațională.”

Marian Frunzeanu – multiplu campion național&candidat loc în Consiliul de Administrație

„Am toată încrederea că Eduard Novak va face în ciclismul românesc ceea ce nu s-a reușit până acum.”

Răzvan Jugănaru– multiplu campion național&propus ca antrenor federal

„Eduard Novak are un program foarte bine pus la punct și cred că federația va realiza lucruri importante.”

Tudor Geangălă – manager Kronstadt Cycling&candidat loc în Consiliul de Administrație

„Îl susțin pe Eduard Novak pentru că a arătat o deschidere fără precedent la inițiativele oamenilor din fenomenul ciclist.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.