Numărul morților în avalanșa din Italia a crescut la 14

0

Salvatorii italieni au recuperat 14 cadavre din hotelul Rigopiano, lovit săptămâna trecută de o avalanşă, au anunţat autorităţile.

Unsprezece persoane au supravieţuit până în acest moment avalanşei mortale din Parcul Naţional Gran Sasso. Printre supravieţuitorii scoşi de sub zăpadă se numără inclusiv patru copii. Primele funeralii vor avea loc marţi după-amiază.

Cincisprezece persoane sunt date dispărute. Bilanţul oficial al persoanelor care au murit în avalanşa care a distrus hotelul Rigopiano, din centrul Italiei, a crescut la 14, au anunţat autorităţile citate de La Repubblica.

Cadavrul unei femei a fost recuperat luni după-amiază. Alte 22 de persoane sunt date dispărute, iar 11 persoane au supravieţuit până în acest moment avalanşei mortale din Parcul Naţional Gran Sasso. De asemenea, printre supravieţuitorii scoşi de sub zăpadă se numără inclusiv patru copii.

Între timp, presa italiană a publicat un e-mail trimis de managerul hotelului mai multor reprezentanţi ai autorităţilor locale, în care cerea deblocarea imediată a drumurilor pentru a permite turiştilor să plece după seria de cutremure puternice care au lovit regiunea Gran Sasso.

Totuşi, niciun ajutor nu a venit înainte ca avalanşa mortală să lovească hotelul plin cu turişti din Parcul Naţional Gran Sasso. Autorităţile locale au explicat că cel mai puternic plug de zăpadă s-a stricat şi nu existau bani pentru repararea sa.

De asemenea, operatorii de la urgenţe nu au luat în serios primele apeluri care vorbeau despre tragedia de la Gran Sasso.

Se pare că operatorii l-au contactat pe proprietarul hotelului pentru a-l întreba de avalanşă, însă acesta nu ştia nimic pentru că nu era în regiuna Gran Sasso.

Prin urmare, salvatorii s-au echipat cu o întârzire de două ore şi jumătate, iar prima echipă de salvare a ajuns pe schiuri abia la 11 ore după ce avalanşa mortală a îngropat hotelul Rigopiano.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.