Tăriceanu laudă comisia de control a SRI

0

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că miercuri a fost pentru prima dată după mulţi ani când Comisia de Control SRI şi-a intrat în atribuţii şi a început să facă puţină lumină.

„E prima data cand Comisia de Control a SRI incepe sa faca putină lumină …SRI trebuie sa se ocupe de ceea ce e misiunea lor definită prin lege si nu sa intervina în alte lucruri…vedem legaturile nesanatoase intre conducerea SRI si Procuratura, e o problema de sistem. Cei care conduc serviciile trebuie sa constientizeze grava situatia in care s-a ajuns si sa revina la misiunea lor fundamentala”, a declarat Călin Popsecu Tăriceanu .

Tăriceanu a mai spus că ne confruntăm cu existenţa unor forţe oculte în mai toate instituţiile statului, iar preşedintele Klaus Iohannis pare să fie prizonierul acestui sistem pe care îl foloseşte cu multă plăcere:

„Trebuie sa scoatem influenta acestor forte oculte din Parlament, din justitie, din mass-media. Nu putem sa toleram o asemenea societate bolnava. Avem un putregai imens, acoperit de unii cu multa grija. Presedintele pare sa fie prizonierul acestui sistem care nu a fost inventat de el dar l-a preluat si il foloseste cu multa placere”, a spus presedintele Senatului.

„Justitia nu poate fi in acelasi timp arbitru si jucator…trebuie respectata aceasta separatie a puterilor in stat…e pentru prima oara dupa multi ani cand Comisia de Control SRI isi intra in atributii”, a completat Tăriceanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.