Guvernul Grindeanu reduce contribuția României la UE

În urma nemulţumirilor liderului PSD, Liviu Dragnea, bugetul României a fost refăcut, ca să respecte prevederile din programul de guvernare. În noul buget însă, contribuţia României la bugetul Uniunii Europene, care este obligatorie pentru România, a fost redusă.

În forma sa publicată în data de 23 ianuarie, contribuţia României la bugetul Uniunii Europene estimată pentru acest an era de 7,05 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de cele 6,64 de miliarde plătite în 2016.

Bugetul a fost refăcut, în urma criticilor lui Liviu Dragnea, şi, în noua sa formă, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe la data de 27 ianuarie, contribuţia României la bugetul UE, pentru acest an, este de 5,55 miliarde de lei, potrivit economica.net. Suma este cu 16% mai mică decât cea de anul trecut, în condiţiile în care România va înregistra în acest an creştere economică. De asemenea, suma este cu 21% mai mică decât cea trecută în prima formă a bugetului pentru acest an.

Fiecare stat membru al Uniunii Europene este obligat să contribuie la bugetul Uniunii Europene. Sursele de venit ale UE includ contribuțiile primite de la statele membre, taxele la import aplicate produselor provenind din afara UE și amenzile impuse întreprinderilor care nu respectă normele europene.

Citeşte mai mult pe economica.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.