Iordache îi dă replica lui Iohannis

Share:

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, luni, că va veni în fața Guvernului „cu niște acte coerente” privind legislația penală, care „să respecte consultarea publică”.

Întrebat cum îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, care a cerut Executivului să abandoneze demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale, ministrul Florin Iordache a răspuns: „Voi veni în fața Guvernului cu niște acte coerente, care să respecte consultarea publică”.

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului ‘să abandoneze’ demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale, subliniind că ‘vocea oamenilor nu poate fi ignorată’. „Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată!

O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Ministerul Justiţiei organizează, luni, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, la care sunt aşteptate peste 200 de persoane. Dezbaterea are loc la o zi după ce aproximativ 100.000 de oameni au protestat în mai multe oraşe din ţară şi străinătate, dintre care jumătate în Bucureşti, împotriva proiectelor de graţiere şi modificare a Codului Penal. O nouă demonstraţie a fost anunţată, pe Facebook, pentru luni dimineaţă, în faţa Ministerului Justiţiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.