Romsilva, partener al Crucii Roșii într-o acțiune umanitară

0

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a sprijinit, în calitate de partener, acțiunea Crucii Roșii Române în furnizarea lemnelor de foc pentru o sută de familii defavorizate din județele Giurgiu, Ialomița și Călărași, afectate de căderile masive de zăpadă și de gerul din ultima perioadă.

În cadrul acestei acțiuni, 40 de familii din comuna Izvoarele (județul Giurgiu), 30 de familii din comuna Miloșești (județul Ialomița) și alte 30 de familii din comuna Ulmu (județul Călărași), vor primi câte doi metri cubi de lemne pentru foc, distribuite de voluntarii din cadrul Crucea Roșie Română și angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, informează Biroul de presă al RNP-Romsilva.

Prima acțiune a avut loc în comuna Izvoarele din județul Giurgiu, în satele Chiriacu și Valea Bujorului, lemnele pentru foc fiind furnizate de Ocoalele Silvice Ghimpați și Bolintin, urmând ca în zilele următoare să fie extinsă în celelalte locații stabilite de Crucea Roșie Română.

”Furnizarea de lemne pentru foc este o prioritate pentru Romsilva și ne bucură parteneriatul cu Societatea Națională de Crucea Roșie, care se implică într-o acțiune de sprijinire a familiilor defavorizate. Încă de la înființare, Regia Națională a Pădurilor a ajutat comunitățile locale, iar parteneriatul cu o organizație puternică precum Crucea Roșie este unul benefic și sporește gradul de implicare socială a Romsilva” a declarat Dragoș Ciprian Pahonțu directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Anul trecut, Romsilva a oferit populației peste 850 de mii de metri cubi de lemne pentru foc, din care 400 de mii în ultima parte a anului, pentru a suplini lipsa acestora de pe piață.

romsilva 2

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.