Student canadian, arestat pentru atacul armat din Quebec

Autorităţile canadiene l-au pus sub inculpare luni noaptea pe studentul franco-canadian Alexandre Bissonnette pentru uciderea a şase credincioşi musulmani în urma atacului armat care a vizat moschea din Quebec, transmite BBC. Alexandre Bissonnette este cunoscut pentru convingerile sale de extremă dreapta şi opiniile sale anti-islam, a dezvăluit presa canadiană, potrivit News.ro.

Şase capete de acuzare pentru ucidere din culpă şi alte cinci pentru tentativă de omor îl vizează pe Alexandre Bissonnette (27 de ani), care a apărut pentru scurt timp într-o instanţă din Quebec, după comiterea atacului armat de la Centru pentru Cultură Islamică din Quebec.

Peste 50 de persoane participau la rugăciunea de seară, atunci când tânărul student franco-canadian a intrat cu o arma în moschee. Un numră de 19 persoane au fost rănite în urma atacului armat, dintre care cinci persoane rămân internate în spital, iar doi bărbaţi sunt în stare critică.

Iniţial, autorităţile au arestat un bărbat de origine marocană, identificat drept Mohamed Khadir. Însă, acesta este considerat în acest moment martor în investigaţia atacului armat din Quebec.

Poliţia provincială a publicat numele celor şase persoane ucise în urma atacului armat, fiind vorba despre Azzeddine Soufiane (57 de ani) care avea propriul magazin şi era măcelar în Quebec , Khaled Belkacemi (60 de ani) care preda ştiinţa alimentelor la Universitatea Laval, Aboubaker Thabti (44 de ani), Mamadou Tanou Barry (42 de ani), Ibrahima Barry (39 de ani) şi Abdelkrim Hassem (41 de ani) un specialist guvernamental în IT.

Bissonnette nu a ajuns la o înţelegere cu procurorii canadieni înainte de a apărea în faţa instanţei din Quebec. De asemenea, tânărul suspect a fost arestat în maşină, după ce a oprit pe un pod care ducea din Quebec în Ile d’Orleans. Acesta a sunat la poliţie pentru a se preda, precizând că vrea să colaboreze cu autorităţile.

Potrivit presei locale, suspectul studia ştiinţe politice şi antropologie la Universitatea Laval, a cărui campus este situat la circa trei kilometri de Centru pentru Cultură Islamică din Quebec.

Alexandre Bissonnette s-a arătat pe Facebook un fan al preşedintelui Donald Trump şi a liderului Frontului Naţional, Marine Le Pen.

De asemenea, suspectul era cunoscut pentru poziţiile sale de extremă-dreapta.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a descris evenimentul drept un adevărat atac terorist.

”Suntem cu voi. 36 de milioane de inimi suferă alături de voi. Să ştiţi că vă valorăm”, le-a transmis premierul musulmanilor care trăiesc în Canada.

Casa Albă a condamnat atacul armat, atrăgând atenţia că din acest motiv sunt necesare politicile preşedintelui Donald Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.