„Crima din strada Lourcine”, în premieră la TNB

0

Spectacolul „Crima din strada Lourcine” de Eugene Labiche, în regia lui Felix Alexa, va fi prezentat în premieră oficială joi și vineri, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București.

Din distribuție fac parte Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Țăpeanu.

Potrivit site-ului Naționalului bucureștean, Felix Alexa propune un Labiche mai puțin cunoscut de publicul român. Gagurile și răsturnările de situație se țin lanț în această piesă ce descrie exact granița ambiguă dintre aparență și realitate, revoltă și resemnare, vinovăția asumată și instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi.

„Disperare și dramatism la un reprezentant de seamă al teatrului de bulevard? Ei bine, da. Pentru mine, forța și unicitatea acestei piese, umorul ei fin vin tocmai din îmbinarea stranie între disperarea personajelor care vor să scape unui destin implacabil și derizoriul situației lor reale”, spune Felix Alexa, pe site-ul TNB.

” ‘Crima din strada Lourcine’ este o comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… sângeroasă, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenți care nu se feresc să râdă chiar de ei înșiși”, se arată în descrierea spectacolului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.