Donald Tusk, apel către Rusia

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut apel joi la Rusia să se folosească de influența sa în rândul rebelilor din estul Ucrainei pentru a opri violențele izbucnite recent în zonă, relatează agenția Reuters.

”Reamintim din nou provocarea continuă reprezentată de către Rusia în estul Ucrainei”, a declarat Tusk într-o conferință de presă. ”Luptele trebuie să înceteze imediat. Trebuie respectată încetarea focului”, a adăugat el.

În opinia responsabilului european, ”Rusia ar trebui să-și folosească influența pentru dezangajarea separatiștilor susținuți de către ruși”.

Ultima spirală a violențelor din estul Ucrainei — unde rebelii susținuți de către ruși luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului — coincide cu preluarea funcției de către noul președinte american Donald Trump, care a promis o reapropiere cu Moscova, notează Reuters.

Potrivit Kremlinului, recenta izbucnire a ostilităților în estul Ucrainei arată necesitatea privind reluarea rapidă a dialogului dintre Statele Unite ale Americii și Rusia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.