Ministrul Iordache și-a delegat atribuțiile unui secretar de stat

0

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a fi delegat toate atribuțiile secretarului de stat, Constantin Sima. Informația a fost confirmată de Cristina Liță de la Departamentul de Comunicare al Ministerului.

Delegarea a intrat in vigoare miercuri, 1 februarie, și dureaza 10 zile. Ordonanţa de urgenţă care schimbă definiţia abuzului în serviciu intră în vigoare în 10 zile. Consiliul Legislativ a inclus în avizul pe care l-a dat OUG de modificare a Codului penal, prevederea ca unele măsuri să intre în vigoare imediat, altele în 10 zile a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, lider al senatorilor PSD.

Guvernul a adoptat, marţi seară, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache. De asemenea, Executivul a adoptat şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

 Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală are, spune ministrul Florin Iordache, rolul de a pune în concordanță deciziile Curții Constituționale „care trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.