România fierbe. Peste 200.000 de români, în stradă, și joi seară!

0

Peste 80.000 persoane s-au strâns din nou în Piaţa Victoriei, joi, pentru a protesta împotriva ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Alte câteva mii de oameni au ieşit în stradă şi în marile oraşe din ţară. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul nu va renunţa la Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Piaţa Victoriei din Capitală, care are o capacitate de 50.000 de persoane, a fost plină, încă de la orele 20. Totuşi, spre deosebire de seara de miercuri, când mii de oameni care veneau la protest au rămas blocaţi în pasajul de la metrou, la această oră lucrurile decurg normal în piaţă. Până la această oră nu s-au înregistrat incidente.

La Iaşi sunt peste 25.000 de persoane în stradă.

La Cluj-Napoca sunt în stradă 35.000 de oameni, la Timişoara 20.000, la Sibiu – 15.000, la Braşov – 10.000, la Arad 4.000, la Oradea 5.000, la Constanţa – 7.500 oameni.

La Sibiu, protestatarii mărşăluiesc pe străzile oraşului având o cruce pe care scrie „PSD”, dar şi un banner uriaş cu mesajul: „Vrem o ţară pentru copiii noştri, nu pentru penalii voştri”

Peste 5.000 de oameni participă la un marş de protest la Oradea, iar la Tulcea câteva sute de persoane protestează pe străzile municipiului.

20.000 de oameni, majoritatea tineri, protestează în Piaţa Victoriei din Timişoara. Peste 35.000 de oameni protestează şi în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Oamenii au pornit, către cartierul Mărăști, pe una dintre principalele artere ale orașului. În marșul lor, oamenii mențin blocată circulația, ocupând toate benzile carosabilului, astfel că mașini ale Serviciului de Poliție Rutieră asigură dirijarea traficului către alte artere, pentru ca acele zone ocupate de protestatari să fie ocolite.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje cum ar fi „Jos Guvernul”, „Guvern de hoți”, „Anticipate”, „Hoția ucide”, „PSD — ciuma roșie” și scandează lozinci — „Uniți salvăm toată România”, „Hoții”, „DNA să vină să vă ia”, dar și fotografii cu Liviu Dragnea, Nicolae Ceaușescu sau Vlad Țepeș. De asemenea, ei fluieră și suflă în trompete, strigând și mesaje de mobilizare a oamenilor pentru a participa la proteste sau fluturând steaguri.

În judeţul Hunedoara, aproape 2.000 de oameni au luat parte la un marș de protest în Deva.

10.000 de oameni au ieşit deja în stradă şi la Braşov, iar la Galaţi numărul manifestanţilor a ajuns la 3.000; câţiva protestatari le-au dat flori jandarmilor.

Circa 1000 de persoane s-au adunat şi pe platoul din centrul orașului Zalău, iar la Craiova au ieşit în stradă aproximativ 3000 de persoane, care protestează în Piața „Mihai Viteazul”; 500 de persoane au ieşit să protesteze şi la Slatina. Peste 1000 de persoane s-au adunat pentru a protesta în fața Prefecturii din Bistriţa.

2.000 de oameni au ieșit, joi, în centrul municipiului Piatra Neamț, pentru a protesta împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a codurilor penale, iar la Suceava câteva sute de oameni au pornit într-un marș de protest pe străzile orașului.

Peste 4.000 de oameni participă , joi seară, la Alba Iulia, la un protest faţă de adoptarea de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, oamenii cerând demisia Executivului şi pornind într-un marş pe străzi în timp ce scandează „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”. Protestatarii s-au adunat, joi, după ora 18.00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Nu accept acest abuz”, „Uniţi suntem puternici!”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” sau „No, amu’ îi bai!”. Protestatarii au pornit într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia autoturismelor fiind îngreunată în zonele respective.

Şi la Constanţa s-au adunat peste 7500 de persoane care scandează, între altele, „Dragnea nu fi trist, la Jilava ai dentist”, „Dragnea şi Nicuşor în acelaşi dormitor”. Peste 700 de persoane au ieşit în stradă şi la Arad, unde scandează „Abrogaţi şi demisionaţi”, manifestanţii blocând traficul în centrul oraşului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.