A patra zi de proteste. 250.000 de români, în stradă, în toată țara!

0

Oamenii au ieşit în stradă în Bucureşti pentru a patra seară consecutiv, după adoptarea ordonanţei de urgenţă care a modificat Codurile Penale.

Peste 100.000 de oameni au protestat vineri seară în Piaţa Universităţii şi pe bulevardele adiacente, transmite reporterul TVR Marius Popescu aflat la faţa locului.

Proteste au avut loc vineri seară şi în oraşe europene, precum Londra şi Praga.

La Craiova, Piaţa Mihai Viteazul, e locul în care se strâng oamenii să protesteze. În semn de solidaritate, au ajuns acolo şi câţiva cetăţeni bulgari. Protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului. Aproximativ 7.000 de craioveni au ieșit în stradă.

La Iaşi au fost în stradă 10.000 de persoane  în Piaţa Unirii. Poartă steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi cântă „Deşteaptă-te, române!” Protestatarii au primit ceai cald şi au oferit, la rândul lor, lalele jandarmilor şi ziariştilor.

La Timişoara peste 15 mii de protestatari s-au adunat în Piaţa Operei. Piaţa a părut neîncăpătoare.

La Cluj au protestat peste 30 de mii de oameni. S-au întâlnit în cartiere şi apoi au mers grupaţi în Piaţa Unirii. Nu renunţăm, În democraţie, hoţii stau la puşcărie – sunt mesajele protestatarilor, care au cerut retragerea Ordonanţei 13.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.