Nou șef al IGSU

0

Colonelul Daniel Marian Dragne este noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma unei decizii luate de premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al IGSU, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, începând cu data de 3 februarie, prin decizia premierului, generalului maior Ovidiu Vasilică îi încetează împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al IGSU, informează Agerpres.

Decizia vine ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislația specifică, pentru care un ofițer poate fi împuternicit să exercite atribuțiile unei funcții.

Începând cu data de 4 februarie, prin decizia premierului, a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcției de inspector general al IGSU colonelul Daniel Marian Dragne.

Colonelul Daniel Marian Dragne deține din anul 2014 funcția de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. Cu o experiență de peste 20 de ani în această armă, noul comandant al salvatorilor militari este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „A.I. Cuza” din București (promoția 1999).

Pe parcursul carierei militare, el a ocupat diferite funcții de comandă în cadrul Facultății de Pompieri, funcții de specialist în cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, șef al structurii de control din inspectoratul general.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.