Premierul Grindeanu, vizat de un scandal de plagiat

0

Sorin Grindeanu este al doilea premier PSD suspect de plagiat, după Victor Ponta. Potrivit romanialibera.ro, circa 10% din cartea „Introducere în informatica socială”, semnată de Grindeanu, împreună cu alţi doi autori, este copiată.

Cartea „Introducere în informatica socială” a apărut în anul 2000, la Editura de Vest din Timişoara, şi are trei autori: Cornel Giulvezan, Gabriela Zaporojan şi Sorin Grindeanu. Volumul se dorea a fi material pentru studenţii de la Universitatea de Vest, unde cei trei predau în calitate de lector, asistent, respectiv preparator.

Publicaţia „România liberă” a descoperit că mai multe pagini din cele aproape 160 ale volumului nu respectă regulile academice, fapt confirmat de trei cadre didactice universitare. Astfel, autorii cărţii au preluat mai multe paragrafe sau pagini, cuvânt cu cuvânt sau cu minime modificări, fără ghilimele şi fără a menţiona sursele în note de subsol sau fără a individualiza textele respective în vreun fel. Cele trei articole-sursă apar doar în bibliografia capitolelor.

Nicăieri în „Introducere în informatica socială” nu există o demarcaţie a contribuţiilor autorilor, pe capitole. Acum

Coordonatorul cărţii, conferenţiar universitar, Cornel Giulvezan, a declarat: „Da, poate fi considerat plagiat. Trebuia un mod de individualizare. A fost, probabil, o mare scăpare. Dacă doriţi un ţap ispăşitor, puneţi-mă pe mine, în calitate de coordonator. Cine să ştie că Grindeanu va ajunge premier? Eu veneam din industrie (la universitate – n.r.)”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.