Pesediștii pregătesc un miting de amploare în Capitală

0

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, precizează că este momentul ca şi PSD să iasă în stradă, susţinând în context că filialele PNL şi USR din întreaga ţară se pregătesc să aducă membri de partid în Bucureşti la protestul de duminică, din Piaţa Victoriei. La rândul său, deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat că social-democraţii vor organiza un miting de susţinere a guvernului Grindeanu în cursul săptămânii viitoare, după ce va fi autorizat. 

„Am văzut în strada oameni care susţin instituţiile de forţă. Instituţii care vor nu doar să aplice legea, ci să facă legea! N-ar trebui să-i vedem şi pe ceilalţi? E un miting „organizat spontan” duminică. Filialele PNL şi USR din întreaga ţară se pregătesc temeinic să aducă în Bucureşti cât mai mulţi membri de partid. Numai naivii cred că politicul nu e implicat în demonstraţiile de stradă. Toţi politicienii lor sunt acolo. Eu cred că ar trebui să organizam şi noi un miting! Noi, „ciuma roşie”, care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim şi noi! Cred că trebuie să ieşim în strada! Parlamentul e sufrageria unor domni şi doamne fără locuinţă momentan şi avem senzaţia că îi deranjăm când venim dimineaţa la serviciu. Şi par şi un pic stresaţi că nu au avut unde sa facă duş”, a scris ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. pe pagina sa de Facebook.

Lia Olguţa Vasilescu susţine, în mesajul postat, că tehnocraţii „s-au activat puternic” pentru a reveni la guvernare. Ministrul susţine că incendiul din Bamboo a fost o manipulare, menită să schimbe guvernul.

„S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjuraţi, ameninţaţi, stresaţi. Văd că, pe pagina mea de Facebook, intră să mă denigreze şi secretarul de stat de la Ministerul Muncii demis în urmă cu o săptămână, despre a cărui activitate în slujba ONG-urilor sorosiste şi în dauna României nu am vorbit până acum. Dar va veni momentul. Nu mai amintesc nici de circul penibil al USR din Parlament, cu deputaţi care te urmăresc şi la toaleta să te filmeze cu telefonul şi să strige după tine tot felul de insulte, deputaţi care dorm de 4 nopţi în sala de plen a Parlamentului României, ca orice homeless, pentru a arăta că au cucerit cea mai importantă instituţie a statului. Nu e vorba de ordonanţă! Dacă nu era asta, era altceva. S-a încercat cu Bamboo, în aceeaşi maniera ca la Colectiv. După acelaşi scenariu… Nici măcar nu au imaginaţie… Din fericire, „n-au mai trebuit să moară oameni”, ca să se poată instala Guvernul lui. N-a mers. Acum se manipulează altfel. Şi se arestează. Pentru că asta se urmăreşte cu miniştrii care îndrăznesc să deranjeze statul de drepţi şi să corecteze o lege care a blocat administraţia locala şi centrala şi care văd că, de ieri, se aplică şi presei: abuzul în serviciu. Care poate însemna orice! E o prostie să spui că se poate fura sub 200.000, când tu ai articole în codul penal care incriminează furtul, delapidarea, luarea de mită etc şi care se pedepsesc cu ani grei de închisoare. Nu, abuzul în serviciu e bun tocmai pentru că poate însemna orice şi se poate aplica oricui. Oricui deranjează!”, a mai scris Lia Olguţa Vasilescu.

Reacţia ministrului vine după ce, vineri seară, sute de mii de oameni au protestat în toată ţara, pentru a patra seară consecutiv, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat tot pe Facebook că social-democraţii vor organiza un miting de susţinere a guvernului Grindeanu în cursul săptămânii viitoare. „Vă rog aşteptaţi mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat”, a scris Liviu Pleşoianu.

Ulterior, a precizat că decizia PSD a fost luată în cursul dimineţii de sâmbătă. „Nu e vorba de o contramanifestaţie, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune iclusiv că suntem ciuma roşie (…) dar avem şi noi dreptul, cei care nu suntem poporul lui Iohannis că avem şi noi dreptul să ne facem ziua auzită. Vom face totul ca la carte, totul va fi organizat, autorizat, iar dacă va fi vreun incident va fi responsabilitatea dl. Klaus Werner Iohannis”, a declarat Pleşoianu.

El a adăugat că, din cauza procedurilor de autorizare, mitingul va putea avea loc săptămâna viitoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.