Băsescu cere demisia ministrului Iordache

0

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că „la pachet” cu retragerea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va trebuie pus şi „pămpălăul” ministru al Justiţiei, Florin Iordache, în condiţiile în care, „categoric”, social-democratul nu mai poate să facă parte din Guvern.

„Oare va fi suficient ? Până la urmă Dragnea a înţeles că trebuie să retragă ordonanţa de urgenţă pentru a diminua tensiunea din societate, dar şi pentru aducerea Codului Penal în Parlament spre a i se aplica necesarele corecţii impuse de hotărârile CCR şi de Directiva 343/2016 a UE”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

El a afirmat totodată că va trebui „pus la pachet cu retragerea ordonanţei şi pămpălăul” ministru al Justiţiei, Florin Iordache.

„Mă tem însă că nu va fi suficient. Foarte probabil, la pachet cu retragerea ordonanţei va trebui pus la pachet şi pămpălăul Ministru al Justiţiei Florin Iordache. Categoric, Florin Iordache nu mai poate rămâne ministru. Şi iarăşi mă întreb: va fi suficient pentru ca oamenii să se retragă din stradă?”, a subliniat fostul preşedinte.

Traian Băsescu şi-a încheiat postarea afirmând: „PS – Eu încă nu am un răspuns. Dar poate îmi spuneţi voi părerea voastră”.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca, duminică, o şedinţă de Guvern pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

”Dincolo de mitinguri – şi am urmărit cu atenţie ceea ce s-a întâmplat în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce priveşte acest demers. Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe de urgenţă”, a spus Sorin Grindeanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.