Justiția americană îi dă o palmă usturătoarea lui Trump

0

Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite a decis, sâmbătă, să suspende aplicarea ordinului președintelui american Donald Trump de a marca drept un posibil pericol cetățenii unor state din Orientul Mijlociu, în timp ce Departamentul de Stat a anulat deciziile de revocare a vizelor acestor cetățeni, pentru a le permite să intre pe teritoriul SUA, informează Reuters și Washington Post.

Mai multe mari companii aeriene au anunțat sâmbătă că cetățenii care făceau obiectul interdicției lui Donald Trump pot călători din nou către SUA, după decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte state cu populație majoritar musulmană, transmite Agerpres.

Decizia judecătorului federal din Seattle a dat speranță multor cetățeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deși nu este clar cât timp va dura această fereastră oferită de decizia sa, scrie Reuters.

În replică, președintele american Donald Trump promite să anuleze decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte state cu populație majoritar musulmană, scrie Reuters. Departamentul vămilor și protecției frontierelor din SUA a informat vineri liniile aeriene că pot din nou îmbarca orice persoană care deține o viză de intrare.

„Opinia acestui așa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în țara noastră, este ridicolă și va fi anulată”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

Mai multe companii aeriene au anunțat sâmbătă că cetățenii care făceau obiectul interdicției lui Trump pot călători din nou către Statele Unite. Decizia judecătorului din Seattle a dat speranță multor cetățeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deși nu este clar cât timp va dura această fereastră, mai scrie Reuters.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.