Apelul lui Dragnea către protestatari

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, la România TV, că face un apel la cetăţeni să rămână calmi şi să nu escaladeze protestele. Acesta a mai afirmat că protestele antiguvernamentale au fost organizate ca partea a unui plan prin care PSD să fie ”sfâşiat şi divizat”.

”Ordonanţa (OUG 13/2017 – n.red.) a fost doar un pretext al celor care au incitat lumea de bună credinţă să iasă în stradă prin deinformare. Miza a fost ca PSD-ul să fie sfâşiat şi divizat (…) Este un miting politic. Oamenii aduşi în autobuze, cu trenuri arată organizare, nu un miting spontan”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în legătură cu adoptarea OUG 13 şi valul de proteste ce a urmat, Dragnea a răspuns: ”Poate îmi reproşez că nu mi-am dat seama că era un plan mult mai bine pus la punct decât credeam”. El a spus că eventuala continuare a protestelor antiguvernamentale ar demonstra că este parte a unui plan pus la punct după alegerile parlamentare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a negat că protestul de la Palatul Cotroceni a fost organizat de către partidul său avertizând că este nevoie ca protestele să nu escaladeze. ”Două manifestaţii egale pot scăpa de sub control şi am putea ajunge în situaţia în care ţara ar fi sfâşiată (…) Fac un apel către toţi românii să fie calmi şi să nu escaladăm aceste proteste. Nimeni dintre actorii politici nu profită din asta. Cine crede că profită se înşeală amarnic”, a spus Liviu Dragnea.

El l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a contribuit la iniţierea protestelor şi i-a cerut să facă acum un apel la calm. ”Mesajul preşedintelui Iohannis este şi de mine aşteptat. Nu cred că Guvernul a scos oamenii în stradă”, a conchis Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.