Tratat (pesedist) de sfidare a populației

Celebra Ordonanța 13 privind modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală a fost abrogată, după cinci zile de proteste în toată țara.Ipocrizia, tupeul, disprețul liderilor PSD a avut un devastator efect de bumerang pentru un partid care continuă, prin liderii săi, să prostească în față milioane de români!

Disperarea cu care Dragnea și executanții săi din Guvernul Grindeanu continuă să țină cu dinții de dezincriminarea abuzului în serviciu, în cazul prejudiciilor mai mici de 200.000 de lei, arată, cu subiect și predicat, miza uriașă a Guvernului Grindeanu: apărarea/protejarea corupților din partid.

Este inadmisibil, este o eroare politică greu de înțeles, modul în care liderii PSD au înțeles să adopte, mențină și ulterior să abroge această Ordonanță sfidătoare la adresa românilor cinstiți și corecți din această țară!

Tot respectul pentru sutele de mii de protestatari, care au înțeles că asistăm la un veritabil atac la statul de drept! Protestele lor sunt legitimie și arată, până la urmă, un înalt spirit civic al unei importante părți a populației.

Modul diversionist în care liderul suprem din Kiseleff, Liviu Dragnea, dar și zeloșii săi subordonați din partid și Guvern, au încercat să prezinte situația nu i-a ajutat deloc. Să susții, la nesfârșit, cu un tupeu greu de înțeles chiar și pentru liderii PSD, că protestele sunt orchestrate de Iohannis, servicii secrete, PNL și USR sau ONG-urile lui Soros, că oamenii sunt plătiți, că s-a urmărit, din prima clipă, dărâmarea Cabinetului Grindeanu, arată că lichelismul nu are bariere!

Iohannis, cu atât mai puțin PNL și USR, două partide jalnice, nu ar putea să scoată, împreună, în stradă nici 20.000 de oameni. Este foarte adevărat faptul că Iohannis și liderii celor două partide au încercat să se plieze, rapid, și chiar să se cocoațe pe protestele legitime ale populației, însă, de aici până la a vorbi de orchestrarea acestor manifestații, este o cale lungă. Și arată și prostie, și diversiune, și sfidare, și nesimțire!

Nimeni nu a contestat dreptul PSD de a guverna. Dreptul Guvernului Grindeanu de a-și pune în practică programul de guvernare! Însă, nu poți, nu ai dreptul ca, la nici două săptămâni de la preluarea guvernării, să adopți, târziu în noapte, mișelește, o Ordonanță de Urgență prin care dezincriminezi abuzul în serviciu și protejezi sute de penali din PSD și alte partide de posibile condamnări penale.

Sute de mii, milioane de români, au înțeles, rapid, că mult-lăudatul program de guvernare al PSD este în realitate o iluzie uriașă, cât timp agenda asunsă a guvernării viza cu obstinație scăparea de Justiție a penalilor din partid prin modificarea, în disprețul tuturor, a Codurilor Penale.

Iordache a fost un simplu executant docil, obedient și dornic să se remarce în fața lui Dragnea și a colegilor din PSD. Nu am înțeles de ce Sorin Grindeanu, un lider politic elegant și de viitor a acceptat să fie unealta lui Dragnea! Nici măcar postul tentant de premier nu justifică decredibilizarea ta ca politician, ca om, în special în fața sutelor de mii de timișoreni care au crezut în tine, în onestitatea și buna ta credință!

Tocmai din aceste motive, Iordache nu a fost, încă, demis. Cum să-l demiți când tu, ca lider, ca partid, ai ordonat acest lucru. Iordache merită mulțumiri din partea tuturor penalilor din PSD care, acum, ar cam dori să-l sacrifice pe altarul protestelor din toată țara.

Poziția lui Dragnea în PSD se clatină puternic. În ciuda susținerii mimate a tuturor filialelor PSD, nemulțumirile față de deciziile, față de stilul dictatorial de a conduce al lui Dragnea, sunt evidente!

Liviu Dragnea, mult prea lăudat după succesul repurtat la scrutinul din 11 decembrie, a început să gafeze. Să se afunde în mlaștina urât mirositoare a mârlăniilor, a disprețului față de cetățean. „Proverbul lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”, se pliază perfect pe modul în care Dragnea a ales să acționeze.

Cunosc mulți votanți PSD care sunt șocați de modul în care Dragnea, Grindeanu și ceilalți lideri PSD îi tratează. Frânturile de adevăr, mascate în tone de minciună și dezinformare, din limbajul liderilor PSD nu are cum să nu fie sancționat dur.

PSD riscă să piardă Puterea, guvernerea, miliardele de euro la care liderii și protejații acestora tânjesc de multă vreme.

Iordache trebuia demis urgent. Chiar dacă acesta nu a făcut nimic altceva decât ceea ce i s-a cerut! Interesele PSD cer acest sacrificiu. Nici chiar retragerea Guvernului Grindeanu nu reprezintă prea mult pentru ca PSD să scape de tăvălugul alegerilor anticipate! Este, însă, nevoie de o altă abordare. A lui Dragnea, în primul rând.

Un discurs decent, împăciutor, chiar asumarea vinovăției, nu reprezintă un capăt de țară, dacă te interesează, cum susții, stabilitatea României. Dacă, însă, continui să prostești în față sute de mii de români, viitorul guvernării PSD arată sumbru, extrem de sumbru. Și implicit viitorul României!

Sunt convins că, dacă mâine ar avea loc alegeri anticipate, prezența la vot ar depăși 70%, iar scorul PSD nu ar sări de 23-25%. Mai mult, referendumul inițiat de Iohannis va fi unul umilitor pentru PSD care va suferi o uriașă umilință!

Cheia ieșirii din criză se află în mâinile liderilor PSD. Nu a lui Dragnea care pare depășit de situație și care continuă să meargă din gafă în gafă. A liderilor, membrilor și simpatizanților PSD!

Din păcate, pentru PSD, căderea lui Dragnea, văzut de mulți ca viitorul președinte al României, va fi una extrem de brutală. Dar, cum se spune, fiecare pasăre pe graiul ei piere… Dar cu România ce ai/ați avut?

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.