Iohannis îi laudă pe manifestanți!

0

Preşedintele român Klaus Iohannis spune că lupta în vederea opririi corupţiei în ţară arată ”faţa urâtă a politicii”, scrie The Associated Press.

Iohannis a declarat miercuri pentru The Associated Press că manifestaţiile de stradă în masă au reuşit, pentru moment, să blocheze o ordonanţă de urgenţă care ar fi slăbit eforturile în lupta împotriva corupţiei.

El i-a lăudat pe manifestanţi că le pasă de viitorul României şi că îşi fac cunoscute sentimentele prin manifestaţii paşnice.

Şeful statului român, care s-a opus ordonanţei care căuta să modifice legea, a declarat că această iniţiativă va fi dezbătută în mod corespunzător în Parlament.

Corupţia generalizată a făcut parte din viaţa românilor din perioada comunistă şi nu poate fi oprită în câţiva ani, a mai spus Iohannis, transmite News.ro.

Guvernul României se află într-o misiune extrem de riscantă: să conceapă o cale acceptabilă din punct de vedere juridic şi politic de a elimina pedepsele unor tipuri de corupţie, scrie Gregory Katz de la The Associated Press.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.