Eveniment — 09 februarie 2017
“Explozie” a mașinilor second-hand cumpărate în 2017

Românii care vor să îşi înma­tri­culeze maşinile second-hand pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia începând cu luna martie, arată site-ul pentru programări al RAR. Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-şi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate.

Cifrele înregistrate reflectă valul în­matriculărilor în creştere de maşini second-hand importate, astfel că joi 1 fe­bruarie au fost înmatriculate, de pil­dă, 523 de autoturisme noi şi aproa­pe 5.500 vechi, potrivit ultimelor date disponibile ale Direcţiei Re­gim Per­mise de Conducere şi Înma­tri­cu­la­re a Vehiculelor (DRPCIV), consultate de Mediafax.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48.000 de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75.000“, a spus Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR).

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *