Fragment din scrisoarea lui Adamescu, scrisă pe patul de spital!

DNA i-a cerut lui Dan Adamescu o cautiune record de 40 milioane lei, promitandu-i ca ii va permite sa se opereze daca o accepta. A incasat-o. Apoi s-a razgandit.

Cu cateva luni inainte sa moara, de pe patul de spital Dan Adamescu si-a adunat ultimele ganduri, simtind ca nu o sa mai apuce sa le prezinte personal opiniei publice, si a cerut sa fie puse la dispozitia jurnalistilor pentru ca adevarul sa iasa, in sfarsit, la iveala.

Dintre multele abuzuri indurate, Dan Adamescu isi amintea cu durere de cruzimea procurorului DNA George Matei, care a avut o influenta decisiva asupra starii de sanatate si, in final, a incetarii din viata a acestuia.

Procurorul Matei a decis din start sa ignore delapidarea cu suma de 80.000 euro a companiei Baumeister de catre singurul „martor” al acuzarii, Daniel Onute. In plus, l-a numit pe Dan Adamescu „faptas unic” in esecul Astra Asigurari, ignorand vina altora in falimentul asiguratorului.

Mai mult decat atat, procurorul Matei i-a solicitat in Martie 2016 lui Dan Adamescu suma record de 40.000.000 lei. I-a promis ca daca accepta aceasta suma va putea beneficia de interventia chirurgicala la un spital din afara tarii, abilitat sa-i instaleze proteza la genunchi. Pentru a primi in sfarsit tratamentul medical, care i-a fost refuzat pana atunci, Dan Adamescu a renuntat sa conteste cautiunea, bazandu-se pe permisiunea DNA de a se opera. Insa, dupa ce si-a cumparat astfel dreptul la sanatate, platind imensa suma, procurorul Matei si-a incalcat cuvantul si s-a opus interventiei chirurgicale.

Aceasta operatie a avut loc abia la sfarsitul anului trecut – cu doar cateva luni inainte de decesul domnului Adamescu – din pacate prea tardiv pentru corpul slabit al acestuia.

FRAGMENT din scrisoarea lui DAN ADAMESCU / 20 Sept 2016

/ Spitalul Floreasca

Relațiile mele cu procurorul Matei.

1.Dosarul meu penal a fost încredințat procurorului Matei la sfârșitul anului 2015.

2.L-am întrebat pe procurorul Matei dacă a fost interesat să afle ce s-a întâmplat cu fondurile lipsă, pe care dl.Onute le-a deturnat, aproximativ 80,000 euro.

Acesta mi-a răspuns că nu era important pentru el.

3.În data de 7 martie 2016, procurorul Matei m-a acuzat de anumite fapte greșite efectuate în cadrul Astra și mi-a dat o cauțiune record în valoare de 40 milioane RON.

Nu am vrut să accept suma exorbitantă, însă m-a convins să accept în schimbul promisiunii de a-mi permite să călătoresc în străinătate pentru a efectua de urgență operația la genunchi.

4.Am depus suma în termen de o luna, cu speranța de a fi, în cele din urmă, bine din nou.

Însă dl.Matei a refuzat acum să îmi permită să călătoresc în afară pentru tratamentul medical citând că ordinele sunt date de superiorii săi în acest sens.

Am fost păcălit.

5.Am protestat, de asemenea, împotriva teoriei dlui Matei cum că am fost singurul responsabil pentru eșecul Astra, având în vedere faptul că ASF și Victor Ponta au avut un

Cuvânt de spus în falimentul societății de asigurare.

Domnul Matei a adunat declarațiile martorilor din partea conducerii Astra prin care toți pretindeau că au executat doar ordinele mele.

Prin urmare, am fost un ”făptaș unic”.

Am replicat că este imposibil ca o societatea de dimensiunea Astra să fie condusă de o singură persoană și că noțiunea de “făptaș unic” nu există în dreptul penal românesc.

Însă dl.Matei a fost încrezător că DNA ar fi în măsură să modifice interpretarea legii în instan

ță și să creeze o nouă practică judiciară pentru mine

Despre familia Adamescu:

Dan Adamescu a fost fondatorul The Nova Group, care deţine mai multe companii în România şi în afară ţării. Cetăţean german de origine română, după mulţi ani petrecuţi în Germania, unde a dezvoltat afaceri imobiliare şi comerţ de succes, a început să investească în România odată cu căderea regimului comunist. A susţinut România Liberă – portavocea anticomunistă a presei româneşti, a fost la cârma celei mai mari companii de asigurări – Astra Asigurări, a condus InterContinental şi Unirea Shopping Center şi a dezvoltat varii clădiri de birouri.

Alexander Adamescu, după studii şi practică în Germania, Franţa şi USA, a petrecut câţiva ani în România pentru a-şi ajuta tatăl în conducerea afacerilor. De 4 ani locuieşte la Londra, unde îşi exercită vocaţia de scriitor. A preluat conducerea The Nova Group şi continuă lupta pentru a afla adevărul despre persecuţia iniţiată împotriva tatălui său şi companiilor din grup.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.