Hellvig neagă orice implicare politică a SRI

0

Comisia pentru controlul SRI i-a invitat, joi, pe şeful instituţiei, Eduard Hellvig, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, şi şefi ai Jandarmeriei şi Poliţiei, pentru a discuta despre violenţele din timpul protestelor din Piaţa Victoriei şi dacă au avut loc tentative de „înlăturare în forţă” a instituţiilor democratice.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat joi, înainte de audierea din Comisia de control al SRI, că nu îşi reproşează „absolut nimic” în urma violenţelor care au avut loc săptămâna trecută la protestele din Piaţa Victoriei.

El a subliniat faptul că Serviciul Român de Informaţii nu va fi implicat în nicio activitate politică atât timp cât se află sub conducerea sa.„Colaborarea instituţională între SRI si MAI se face pe bază de protocol. Acolo, în protocol, sunt scrise toate mecanismele de colaborare între cele doua instituţii şi o să vi le comunice domnul preşedinte Ţutuianu după audieri”, afirmat Eduard Hellvig.

El a mai spus că întotdeauna vine cu documente la comisie care să ateste ceea ce susţine el în timpul audierii.

Chestionat dacă îşi reproşează ceva, directorul SRI a spus: „Nu, absolut nimic”. „Niciodată SRI în mandatul meu nu va fi implicat politic în nicio activitate de asemenea gen”, a conchis Eduard Hellvig.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a prezentat, la începutul şedinţei, punctele care se află pe ordinea de zi.

 Şedinţa Comisiei a fost convocată de preşedintele ei, Adrian Ţuţuianu. El i-a trimis vineri o scrisoare cu patru întrebări directorului SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu protestele de stradă. Una dintre întrebări vizează dacă s-a urmărit slăbirea puterii de stat sau înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului.

Ţuţuianu a precizat că a primit un material din partea SRI pe acest subiect, la scurt timp după transmiterea scrisorii, material pe care a anunţat că membrii comisiei îl vor studia azi şi mâine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.