Mihai Nistor, idol pentru noua generație din box!

Campion mondial AIBA la supergrea, singurul pugilist român prezent la JO 2016 s-a pregătit o sătămână la Brăila alături de tinerii sportivi români care vor participa la Campionatul European sub 22 ani din localitate (13-22 martie 2017).

Mihai Nistor (26 ani) se pregătește în țară  pentru Campionatul European din vară, unde are ca obiectiv medalia de aur. „Tyson de România” spera să găsească un adversar pe măsura sa la cantonamentul desfășurat la Brăila alături de lotul național al Moldovei.

„Este o perioadă  cu multă muncă și dificilă pentru că nu am sparring. Lucrez mult la sac și fac pregătire fizică anaerobă.  Din păcate, moldovenii nu sunt la categoria mea. Am mai boxat contra a doi deodată. Asta doar pentru a exersa blocajul pentru că nu îi pot lovi serios. Pentru a mai rezolva situația, am fost ieri la Iași la amicul Mihai Constantin de la clubul Scorpions și am făcut sparring cu băieții de la K1.  Mă simt bine fizic și aștept primele meciuri din 2017”, a declarat Mihai Nistor.

Moldovenii, sparring pentru români

Fără antrenor coordonator la Brăila, lotul Moldovei a fost pregătit în acest stagiu comun tot de antrenorul federal Valentin Vrânceanu. „Sunt niște băieți valoroși, cu o conduită sportivă de top și învățăm unii de la alții. Pentru toți cei prezenți, Mihai Nistor a fost un factor motivator. Toți vor să facă poză cu el, să fure meserie de la un campion mondial. Din cauza problemelor financiare ale federației, ne-am antrenat aici pe banii cluburilor și le mulțumesc pentru sprijin. Am încredere că putem obține câteva medalii la Europenele de la noi de acasă”, a punctat antrenorul emerit.

„Antrenamente foarte bune, o experiență utilă pentru noi. Sincer a fost o mare onoare să ne antrenăm alături de Mihai. Este un idol pentru mine, îmi place și stilul lui de box. Am o vârstă fragedă și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să îi calc pe urme”, a precizat moldoveanul Dorin Bușcă (campion european tineret în 2015 la categoria 60 kg).

Românii, favorți la Europenele de tineret

În perioada 15-20 februarie, Brăila va găzdui Campionatul Național sub 22 ani, ca un preambul la Europenele din martie. România va avea aici sportivi la toate cele 10 categorii. Paul Andrei Arădoaie (campion european tineret în 2014 la cat.81 kg) și steliștii originari din Brăila, Marian Pița și Robert Jitaru (bronz la CE tineret 2015 la categoria 56 kg) sunt creditați cu șanse reale la podium.

„Cantonamentul comun cu lotul Moldovei a fost o experiență nouă, avem de învățat unii de la alții. Este totodată un lucru minunat să te antrenezi alături de Mihai Nistor, Într-un fel  mă văd pe mine în propriul vis. Toți dorim să fim cândva campioni europeni, mondiali sau olimpici. Îmi doresc medalia de aur la Europenele de la Brăila, nici nu concep să nu ajung măcar pe podium”, a precizat stelistul Robert Eusebiu Jitaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.