Scandal sexual la Pentagon. Vizat: un general cu trei stele!

0

Unul dintre cei mai promițători generali din armata americană va fi scăzut în grad și trecut în rezervă după un scandal care a implicat cluburi erotice din Seul și Roma, beții pe sume uriașe și indiscreții cu mult mai tinerele sale subordonate, a anunțat joi armata americană.

Ron Lewis, care a fost general cu trei stele și prim-consilier pentru fostul șef al Pentagonului Ash Carter, va fi degradat la doar o stea și va pierde 10.000 de dolari din indemnizația de retragere, scrie b1.ro.

Un purtător de cuvânt a anunțat că „acuzații convingătoare că generalul Lewis a folosit cu rea credință fonduri guvernamentale de deplasare pentru nevoi personale, a oferit comunicate oficiale false despre neglijența sa și a avut comportamente nedemne de statutul său în repetate rânduri”, conform USA Today.

Generalul a fost prima dată concediat chiar de către Ash Carter pentru o relație neprofesională cu o femeie ce îi subordanată, iar apoi în urma unei investigații s-a descoperit că acesta cheltuise 1.000 de dolari la un bar din fonduri guvernamentale și a mințit în privința folosirii fondurilor guvernamentale.

Generalul Lewis a respins mare parte din acuzații, dar a recunoscut că a făcut „erori de judecată”, dar a negat că a vizitat cluburi erotice și a afirmat că relația sa cu respectiva femeia a fost descrisă greșit.

Armata americană a mai suferit în ultimele luni mai multe scandaluri sexuale la nivel de ofițeri importanți.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.