Băsescu, despre proiectul de lege privind grațierea

0

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică, la TVR 1, că proiectul de lege privind graţierea a fost făcut „foarte îngust pentru câteva categorii”, motiv pentru care forma acestuia ar trebui realizată în Parlament, „cu o plajă foarte largă”, care să îi vizeze pe cei care nu au comis fapte cu violenţe şi care nu sunt recidivişti.

„Dacă era în numele aducerii Codului penal şi a Codului de procedură penală la zi faţă de hotărârile Curţii Constituţionale şi a directivei 343 a UE, trebuiau să facă implementare completă şi nu a două, trei articole dând impresia că este dedicată. Eu vă spun că aceeaşi impresie o am şi despre proiectul de lege de graţiere. A fost făcut foarte îngust, pentru câteva categorii”, a afirmat Traian Băsescu.

Senatorul PMP a susţinut că proiectul privind graţierea ar trebui realizat în Parlament, „cu o plajă foarte largă”.

„Eu văd acest proiect de graţiere ieşind din Parlament cu o plajă foarte largă care să-i elibereze de exemplu pe cei care nu au făcut fapte cu violenţe, nu sunt acuzaţi de pedofilie, nu sunt recidivişti. Iar dacă este vorba de condamnări şi pagube produse statului, cu plata pagubei pe care au produs-o. Deci, dacă nu vor da un spectru larg ambelor abordări, vor fi expuşi suspiciunii că o fac pentru clientela politică”, a conchis Traian Băsescu.

În şedinţa din 31 ianuarie, în care a adoptat şi OUG 13, Guvernul a adoptat şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, care a fost depus la Parlament.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.