Festivalul de Film de la Berlin, la debut!

0

Filmul britanic ”The Party”, o satiră cinică despre politică și idealurile unui grup de prieteni, a smuls luni râsete participanților la cea de-a 67-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, relatează AFP.

”The Party” este o privire lejeră și în același timp tandră asupra stării Marii Britanii, o Mare Britanie într-un fel fracturată, a declarat realizatoarea Sally Potter, la prezentarea filmului său în fața presei.

Filmat în doar două săptămâni — inclusiv în cea în care Marea Britanie a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană — filmul a reușit să smulgă râsete publicului grație conținutului său politic, actorilor și dialogurilor bine cizelate.

Pe plan estetic, ”The Party” beneficiază de un superb suport în alb și negru care scoate în evidență locul actorilor și lasă spațiu foarte mare muzicii, al 8-lea personaj al filmului.

Janet (Kristin Scott Thomas) este numită ministru al sănătății într-un cabinet fantomă, lucru pe care l-a așteptat de o viață întreagă, și pentru a sărbători momentul organizează o petrecere cu prietenii cu câteva ore înainte de preluarea postului.

Invitații vin unul după altul, mai ales prietena sa April (Patricia Clarkson), și partenerul ei de origine germană, interpretat de elvețianul Bruno Ganz

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.