Rugby: Intrare liberă la partida România-Spania!

0

Meciul dintre naționalele României și Spaniei, de sâmbătă, 18 februarie, contând pentru etapa a doua din Rugby Europe Championship (REC), va începe la ora 13.00 și nu la 14.00, așa cum se anunțase inițial, fiind devansat cu o oră la cererea oaspeților.

Intrarea pe Stadionul național „Arcul de Triumf” din București va fi liberă. Confruntarea ar fi trebuit să aibă loc pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași, însă a fost mutată în Capitală din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Moldova.

„Federația Spaniolă de Rugby ne-a sprijinit întru totul cu mutarea partidei la București, a înțeles dificultățile pe care le-am întâmpinat în a dezgheța terenul de joc la Iași. La fel ca și noi, își doresc ca acest meci să aibă loc în cele mai bune condiții, chiar dacă acest lucru înseamnă schimbarea tuturor aranjamentelor privind cazarea și transportul delegației. Singura rugăminte pe care au avut-o a fost aceea de a juca meciul cu o oră mai devreme decât era stabilit inițial, pentru a putea ajunge în timp util, în jur de ora 16.00, la Aeroportul Internațional Henri Coandă ca să ia o cursă spre Iași, ca de acolo să se poată întoarce la Madrid pe rezervările făcute deja dacă partida ar fi avut loc acolo”, a declarat Florinel Matei, secretarul general al Federației Române de Rugby.

Meciurile din sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship contează și pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019, din Japonia.

Spania a câștigat primul meci din REC 2017, învingând sâmbătă naționala Rusiei, la Madrid, cu 16-6, în timp ce România a pierdut, în deplasare, confruntarea cu Germania, scor 31-48. În ierarhia mondială, România este pe locul 16, Spania pe 21.

După întâlnirea cu Spania, următoarele două meciuri ale „Stejarilor” vor avea loc în deplasare, pe 4 martie cu Rusia, la Soci, și pe 11 martie, cu Belgia, la Bruxelles, ultima partidă a tricolorilor din REC 2017 urmând să aibă loc la București, contra Georgiei, pe 19 martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.