Continuă scandalul la Spitalul Clinic Colentina

0

Medicii neurochirurgi Ionuț Gobej și Dorin Bică, împreună cu șeful Secției de Terapie intensivă de la Spitalul Colentina, Lelia Iliescu, cer deblocarea și scoaterea la concurs a posturilor și angajarea de personal medical având în vedere că există un deficit.

Cei doi medici neurochirurgi de la Colentina au precizat marți, într-o conferință de presă, că intervențiile chirurgicale sunt posibile după ora 15,00 doar pe bază de voluntariat, informează Agerpres.

Șefa Secției ATI 1, Lelia Iliescu, a arătat că secția pe care o conduce funcționează cu doar o treime din personalul necesar. Ea a precizat că înființarea Secției de ATI categoria 1 a permis clasarea spitalului într-un rang superior și implicit o finanțare mai mare — 17%.

Totodată, Ionuț Gobej și Dorin Bică au adăugat că doresc soluționarea amiabilă a problemelor și susțin că nu se tem de o eventuală evaluare a unei comisii de experți, după cum au cerut luni unii șefi de secție din spital.

„Nu se mai poate opera după orele 15,00 decât prin voluntariat. O soluție ar fi angajarea de personal și organizarea lui în două ture care ar putea asigura o permanență. Administrația Spitalelor se pare că a trimis spre aprobare ieri posturi pentru Secția de Terapie intensivă, fapt ce ar putea duce la deblocare situației. (…) Costurile pe anul trecut ale Secției de Neurochirurgie au fost 1.892.706 lei, iar valoare realizată a fost de 2.997.136 lei. Toți colegii mei din spital sunt modele de profesionalism și fac cu toții sacrificii la fel ca și noi, uneori chiar mai multe pentru a-și desfășura activitatea, deși funcționează în condiții anormale”, a afirmat neurochirurgul Ionuț Gobej.

Acesta a precizat că nici el și nici medicul Dorin Bică nu au beneficiat de plata orelor suplimentare, însă acest lucru ar trebui făcut pentru personalul care lucrează în secțiile de Neurochirurgie și ATI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.