Ion Dichiseanu a lansat două volume

Share:

Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat marți seara, la Deva, volumele ‘Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel’ și ‘Adevărul, mai frumos decât legenda’, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Județeană ‘Ovid Densusianu’ Hunedoara-Deva.

Cele două cărți se prezintă sub forma confesiunilor unui actor care știe că ‘vine o vreme când amintirile te ajung din urmă’, după cum mărturisește chiar Ion Dichiseanu, informează Agerpres.

„Citind aceste cărți din scoarță în scoarță — o lectură plăcută care ne relevă și un talentat scriitor, avem impresia că Ion Dichiseanu coboară de pe scenă, se așează lângă noi și ne povestește, își amintește de oameni, de roluri, de mari actori, de filmări, de locuri din lume pe care le-a vizitat, de iubiri pe care le-a trăit. De aceea, lectura acestor două cărți este o plăcere, fiecare pagină ne aduce mai aproape nu doar un mare actor, ci și de un om pentru care a trăi frumos, a trăi în adevăr este un comandament etic de la care n-a abdicat nicio clipă”, a declarat managerul bibliotecii județene, Sebastian Bara.

Potrivit acestuia, primul volum cuprinde pagini în care se regăsesc amintirile actorului legate de povestea de iubire trăită cu legendara cântăreață și actriță spaniolă Sara Montiel.

A doua carte este un mănunchi de amintiri legate de viața actorului, de creațiile sale de pe scenă și de pe platourile de filmare, despre colegii lui, despre călătorii și întâlniri cu mari actori străini. „Peste aceste amintiri nu va cădea niciodată cortina”, aprecia Ion Dichiseanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.