Trump îl somează pe Putin în privința Crimeei

Share:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut Rusiei să returneze Ucrainei teritoriul Peninsulei Crimeea, anexat la Rusia în 2014.  

Donald Trump, preşedintele SUA, i-a cerut, marţi, omologului său de la Kremlin, Vladimir Putin, teritoriul Peninsulei Crimeea pe care l-a anexat la Rusia, în 2014.

Această informaţie a fost făcută publică presei, marţi, de către purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Vorbind despre demisia consilierului pentru Securitate Naţională, Michael Flynn – hărţuit de presă pe suubiectul contactelor acestuia cu diplomaţi ruşi înainte de Inaugurarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump – secretarul de presă, Sean Spicer, a subliniat că Rusia a „confiscat” Crimeea în mandatul fostului preşedinte de la Casa Albă, Barack Obama şi că ambasadorul numit de Trump la ONU, Nikki Haley, „a denunţat cu voce tare ocupaţia rusească” a Peninsulei Crimeea, potrivit rt.com.

Preşedintele Trump  făcut cunoscut în mod clar că se aşteaptă de la guverul rus să se pună capăt violenţelor din Ucraina şi Crimeea să foe returnată Ucrainei”, a mai declarat Spicer, înt-un briefing de presă, marţi. „În acelaşi timp, el (Trump, n.r.) se aşteaptă – şi vrea – să aibă relaţii bune de colaborare cu Rusia.

„Crimeea face parte din Ucraina. Până atunci, sancţiunile împotriva Rusiei după anexarea Crimeei vor rămâne în vigoare până când Rusia va preda Ucrainei controlul peninsulei”, a mai spus Haley.

Al Treilea Război Mondial va izbucni dacă Statele Unite vor trebui să intervină și să ia Crimeea de la Rusia, pentru a o retroceda Ucrainei, a declarat candidatul republican de atunci în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump.

Anterior, dintr-un interviu  acordat postului de televiziune american ABC reieșea că Trump nu știa despre anexarea la Rusia a Crimeei. „Știu că acest lucru a fost exact în urmă cu doi ani. Aşa-i? (…) Crimeea a fost capturată în timpul președinției lui Obama … Am spus, da, ei bine, a fost în urmă cu 2 ani. Vreți să dăm totul înapoi, vreți să înceapă al Treilea Război  Mondial, ca ea (Crimeea) să fie retrocedată? „- spunea, atunci, Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.