„Micul Prinț”, premieră la Teatrul Puck

0

Micul Prinț, îndrăgitul personaj din povestea omonimă scrisă de Antoine de Saint-Exupéry, va putea fi revăzut de micii spectatori, într-o piesă a cărei premieră va avea loc, joi seara, pe scena Teatrului ‘Puck’ din Cluj-Napoca.

Montarea, semnată de regizorul Mihai Lungeanu, se intitulează ‘Poveste despre Micul Prinț’, iar actorul Marcel Iureș interpretează vocea Aviatorului.

‘Povestea despre Micul Prinț nu poate lipsi din educația copiilor noștri. Ei sunt nu asaltați, ci de-a dreptul victime ale lipsei noastre de fantezie, care confundă distracția cu educația, timpul pierdut în fața jocurilor amuzante/palpitante/terifiante cu timpul câștigat prin deslușirea tainelor naturii, prin înțelegerea sentimentelor umane, prin descoperirea viselor, prin cunoașterea propriei personalități’, afirmă regizorul.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Teatrul ‘Puck’, Mihai Lungeanu este cunoscut mai ales pentru activitatea sa impresionantă în cadrul Radiodifuziunii Române, unde a montat numeroase spectacole de teatru radiofonic, dar și pentru spectacolele montate de-a lungul anilor în instituții cum ar fi Teatrul de Stat din Valea Jiului — Petroșani, Teatrul de Stat din Reșița, Teatrul ‘Alexandru Davila’ din Pitești, Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila, Teatrul Mic din București, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ din Brașov.

De asemenea, Lungeanu a avut colaborări cu teatre prestigioase, precum Teatrul ‘Țăndărică’ sau Teatrul ‘Constantin Nottara’. A condus Teatrul ‘Eugen Ionescu’ din Slatina, oraș în care participă în calitate de co-organizator și regizor artistic al Zilelor ‘Eugen Ionescu’. Din 1994, Mihai Lungeanu este regizor artistic al Radiodifuziunii Române, având în palmares numeroase spectacole în cadrul Teatrului Național Radiofonic și patru premii UNITER.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.