Bute vrea să lupte, din nou, pentru titlul mondial

Share:

Lucian Bute va boxa, pe 25 februarie, cu Eleider Alvarez, la Centre Videotron din Quebec, aceasta fiind varianta cea mai scurtă de a ajunge challanger la un titlu mondial.

Lucian Bute poate lupta împotriva campionului mondial WBC la categoria semigrea, canadianul Adonis Stevenson, dacă îl va învinge pe columbianul Eleider Alvarez. Românul, în vârstă de 37 ani, care a urcat la semigrea, a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Lucian Bute speră să fie primul boxer născut în România care devine campion mondial la două categorii diferite. Aflat acum pe locul 7 în ierarhia WBC, el este nerăbdător să lupte din nou pentru titlul mondial.

„Întâlnesc un sportiv neînvins care este cotat ca numărul 1 la categoria semigrea. O victorie va face să-mi câştig dreptul să boxez a 14-a oară într-un meci pentru titlul mondial. Asta înseamnă totul pentru mine. Am acceptat acest meci fiindcă pentru mine e cea mai scurtă cale să lupt pentru titlul mondial. Mă aştept la un meci în care tehnica să fie importantă. Alvarez e talentat şi loveşte bine, dar experienţa şi viteza mea vor face diferenţa. Categoric că voi învinge!”, a declarat Lucian Bute.

Lucian Bute are in palmares 36 de meciuri, din care a castigat 32 (25 prin KO), a remizat una si a fost invins de trei ori. De partea cealalta, Eldeir Alvarez are 21 de lupte, toate castigate, 10 dintre ele prin KO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.