Ford va aloca încă 200 milioane euro la Craiova

Schimbare de ritm la uzinele Ford din Craiova. Fabrica din Bănie a demarat pregătirile pentru producţia unui nou model de autoturism, fapt care presupune o investiţie de 200 de milioane de euro şi crearea de noi locuri de muncă. Primele modele ale noului SUV compact ar urma să apară pe piaţă în toamna acestui an.

Primele schimbări făcute în uzina Ford se văd deja în secţiile „Montaj General” şi „Caroserii”, unde se fac modificări ale liniilor de producţie în vederea retehnologizării. Pe lângă cei 320 de roboţi existenţi vor mai fi instalaţi alţi 190 multifuncţionali care sunt direct răspunzători de modul în care va arăta noul model Eco Sport.

Însă vestea bună pentru craioveni este că, pe lângă aportul de tehnologie, investiţia constructorului auto va aduce noi locuri de muncă. Recrutarea noilor angajaţi va începe chiar de luna viitoare.

De la preluarea fabricii din Craiova în 2008, constructorul american a investit peste 1 miliard de euro în producţia de vehicule şi motoare. În prezent, în fabrica de la Craiova lucrează 2.630 de angajaţi pentru a susţine producţia monovolumulului de clasă mică Ford B-MAX şi a motorului EcoBoost de 1,0 litru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.