Liberalii, pe urmele lui Iohannis: Bugetul pe 2017, nerealist!

Share:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă privind bugetul pe 2017 şi că guvernul Grindeanu trebuie să pună în practică ”un buget nerealist şi neverosimil”. 

„Preşedintele Klaus Iohannis a dovedit responsabilitate şi a tras un semnal de alarmă în privinţa problemelor din legea bugetului de stat propusă de PSD-ALDE. Acum, după promulgare, mingea e în terenul guvernului Grindeanu care trebuie să pună în practică un buget nerealist şi neverosimil. Un buget cu cheltuieli mari şi venituri de poveste, în contextul unei presupuse creşteri economice aproape imposibil de realizat”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Ea anunţă că liberalii vor monitoriza implementarea bugetului şi nerealizările programului de guvernare PSD-ALDE.

”Menţinerea deficitului angajat de sub 3% va pune Guvernul fie în situaţia de a fi propus la premiul Nobel pentru economie, fie în situaţia de a abandona promisiunile făcute în campanie. În cazul depăşirii acestui nivel de deficit asumat, afectată va fi credibilitatea României pe pieţele internaţionale, adică împovărare pe bunăstare”, a conchis Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că a promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pe anul 2017, însă a spus că bugetul este construit pe o supraapreciere a veniturilor şi a cerut Guvernului să dea dovadă de responsabilitate.

Klaus Iohannis şi-a exprimat rezervele faţă de un buget cu venituri supraapreciate, vorbind de o ”abordarea hiperoptimistă” a bugetului. ”Este o creştere de 14% fără să fie vreo explicaţie cum se ajunge la această creştere fenomenală pentru bugetul general consolidat. Se confirmă că există prevăzute credite de angajament de o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.